טיולים - מטיילים עם צחי כהן בחוות התבלינים

להמשך קריאה ...

טיולים - מטיילים עם צחי כהן בחוות התבלינים

תבלינים זה כל הסיפור ...


תבלינים הם כמו תכשיטים , אפשר ללבוש את אותה חולצה ומידי יום לענוד תכשיט אחר ויש למראה שלנו לוק חדש , אותו דבר בדיוק עם תבלינים , אפשר להכין פסטה או אורז וכל פעם לתת צבע שונה , טעם אחר ואווירה שונה לארוחה . השבת הזו החלטתי לצאת אל הטבע  ,ולבחור תבלינים לשבת אבל אז למדתי שיש דרכים שונות לבחור תבלין , ואיך בעצם בוחרים את התבלין הנכון? ויש גם את מה שנכון עבורי? עבורכם בעצם לכל אחד יש התבלין שלו.


איך יודעים כיצד לבחור את התבלין הנכון? שאלת מיליון הדולר!
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את התבלין הנכון ....

1. נמשכת אל התבלין- כנראה שהוא מתאים ונחוץ לך. דחה אותך- התרחק ממנו.
2. התבלין, אם תקשיב לו, אף יגיד לך כמה לצרוך ממנו.
3. אם את אישה בהריון ו/או בזמן ההנקה, רצוי לשים לב לכל פעולה שקשורה לתיבול ותבלינים כי חלקם בהחלט יכולים להזיק להריון ולתינוק.
4. רוב התבלינים גם טעימים וגם בטוחים בשימוש. אם בכל זאת השתמשת ורע הרגשת... הפסק מיידית את השימוש.
5. התבלין לא מייד הורג אותך-הוא קודם נותן רמזים והזדמנות שנייה.

שאלתי את המומחים מחוות התבלינים איך מתחילים לנגוע בנושא הזה כי רובנו משתמשים בתבלינים המוכרים כמו כורכום, בזיליקום , פלפל שחור , פפריקה ..איך אני יודע מה מתאים למה? והריח בחנות איך לומר בלבל אותי ...

 

 

שלכם,

צחי כהן

והנה המלצת המומחים מחוות התבלינים : קנו ספר טוב בנושא תבלינים של אפריים לב, ניסים קריספל, מינה פארן

שלב ראשון – הכינו מלאי תבלינים הכולל :עשבי תיבול, חליטות ותערובות תבלינים. המלאי המומלץ :

תבלינים מוכרים- פפריקה, פלפל שחור, סומק, כמון, כוסברה, זנגוויל, מוסקט, ציפורן, כורכום, פלפל אנגלי, הל, קינמון, כולם טחונים בטחינה טרייה ומאוחסנים בכלי זכוכית קטנים במקום קריר ויבש. עשבי תיבול- אזוב, אורגנו, כוסברה, שמיר, טרגון, פטרוזיליה, קורנית, מרווה. ירקות מיובשים- בצל, שום, פטריות ועגבניות מיובשות. זירעונים קטנים- פשתה, קצח, שומשום מלא, אניס, שומר, קימל, כוסברה, חמנייה קלופה, חרדל. רצוי להצטייד במכתש ועלי ולכתוש לפני השימוש. צמחי חליטה- מנתה, נענע, מליסה, זוטא, מרווה, לימונית, לואיזה, קינמון. תערובות תבלינים- חוויאג' למרק, חוויאג' לקפה, זעתר וסחוג יבש.


דוגמא לשגרת יום תבלינים

1. בבוקר קמים ושותים חליטת צמחים, מצאו לכם הרכבי חליטות המתאימים לכם.
2. סלט- עם עשבי תיבול, ירקות מיובשים או זירעונים קטנים.
3. לחביתה תמיד קצת קצח עם גבינה בולגרית.
4. לגרנולה- אבקת קינמון, חמוציות, פירות יבשים ללא סוכר וללא חומר משמר.
5. בצהריים לתבשילים החמים- פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור ואנגלי ודומיהם.
6. ליד הבשר עם האורז הפירה: עשבי תיבול, ירקות מיובשים, תערובות גורמה מוכנות. נציין כי רצוי להוסיף את התבלינים ב- 1/3 האחרון של הבישול עם מכסה סגור.
7. למרק ולבשר- עשבי תיבול, מוסקט, פלפל שחור, חוויאג' למרק, סחוג יבש ועוד.
8. בערב לפזר על גבינות קשות חתיכות זירעונים קטנים ועשבי תיבול כיד המלך.
9. ללחם הקלוי ולטוסטים - סומק, כורכום, קימל, בצל, שום, פפריקה, עשבי תיבול ועוד. 10. לקפה - חוויאג' לקפה.


אם תיישמו רק קצת מהמלצות חוות דרך התבלינים, אתם כבר בדרך הנכונה.מצורף עבורכם קופון הנחה תבחרו את הקרוב אליכם ותתפנקו ! חוויה חורפית מחממת את הלב

נבחרת הפורטלים של פרסום יעיל בע"מ:

צ'ופרים: אטרקציות  |  מומלצימר: צימרים יוקרתיים  |  צימר דיל: דילים לצימרים  |  צימר פור יו: צימרים | זר לי: משלוחי פרחים  |  
 חיפוש:  שימושון  |  מסעדות  |  חופשה בארץ
 מעוניין לפרסם באתר זה: pirsumyail2009@gmail.com 

צ'ופרים2009 © U4
כל הזכויות שמורות לפרסום יעיל (2009) בע"מ כל האמור באתר זה הינו המלצה בלבד. כל העושה שימוש באתר עושה זאת על אחריותו ועל דעתו בלבד.